top of page

AANBOD adulto

dea3be5db547cd97ae8339fe3c039197.jpg

WORKSHOP BASIC BOEKBINDEN

aantal deelnemers: min 6 - max 15 per groep

duur: 6u

prijs: op aanvraag

Het is de bedoeling dat we eerst één druktechniek aanleren waarmee we even experimenteren. Na een korte initiatie ga je zelf aan de slag. Terwijl deze experimenten drogen kunnen we beginnen aan het basic boekbinden. We maken tijdens deze workshop een gepersonaliseerd pocketboekje. Je kan het gebruiken als schetsboekje, notitieboekje of je kan het maken als cadeau.

 

Je ontdekt in deze workshop een heel populaire bindwijze: een koptische binding. Het is een bindwijze waarbij de katernen stevig aan elkaar worden genaaid met een kettingsteek die ervoor zorgt dat het boek duurzaam is maar toch flexibel blijft. Deze binding is heel populair omdat de pagina’s mooi openvallen en ook vlak open blijven liggen. We experimenteren met papiersoorten, formaat, gekleurde draad en verschillende afwerkingsmethoden. 

TIP: Neem eigen papier mee indien je dit wenst (aquarelpapier, gekleurd papier, formaat: liggend A4 papier). Ook je oude tekeningen, afbeeldingen of bedrukt papier kan bij ingebonden worden.

Er is geen enkele voorkennis of tekenvaardigheid vereist. Nadien ga je naar huis met een hoop tips & tricks om met huis, tuin en keukenmateriaal aan het drukken te gaan. Uiteraard neem je je prachtexemplaar dat je tijdens deze workshop maakte ook mee naar huis en kan je zelf creatief omgaan met welke inhoud deze zal krijgen.

bottom of page