Laura Bertrands

Belgium based

express yourself, together!

 www.artravak.be

CREATIEVE WORKSHOPS

1/15

1/1

1/5

1/4

druktechniek + basic boekbinden

Het is de bedoeling dat we eerst één druktechniek aanleren waarmee we even experimenteren. Na een korte initiatie ga je zelf aan de slag. Terwijl deze experimenten drogen kunnen we beginnen aan het basic boekbinden. We maken tijdens deze workshop een gepersonaliseerd pocketboekje. Je kan het gebruiken als schetsboekje, notitieboekje of je kan een uniek cadeau voor iemand maken. Je ontdekt in deze workshop een heel populaire bindwijze: een koptische binding. Het is een bindwijze waarbij de katernen stevig aan elkaar worden genaaid met een kettingsteek die ervoor zorgt dat het boek duurzaam is maar toch flexibel blijft. Deze binding is heel populair omdat de pagina’s mooi openvallen en ook vlak open blijven liggen. We experimenteren met papiersoorten, formaat, gekleurde draad en verschillende afwerkingsmethoden. 

TIP: Neem eigen papier mee indien je dit wenst (aquarelpapier, gekleurd papier, formaat: liggend A4 papier). Ook je oude tekeningen, afbeeldingen of bedrukt papier kan bij ingebonden worden.

Druktechnieken zouden kunnen zijn:

Monoprint: is een druktechniek waarbij je een tekening maakt uit jezelf in de inkt of van een bestaande afbeelding en terwijl de drukinkt nog nat is, wordt deze afgedrukt op een blanco papier. Dit is een druktechniek waarbij je gemakkelijk op korte tijd een massa aan ontwerpen maakt. 

Marmeren: is een schildertechniek waarmee kleurig papier gemaakt kan worden, door er patronen van waterverf op aan te brengen.

Graffiti: is een verzamelnaam voor afbeeldingen of teksten die op straat of op een andere min of meer openbare plaats met verf, verfstift (paintmarker) zijn aangebracht.

Cyanotype: is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. De Engelse wetenschapper, fotograaf en astronoom John Herschel ontdekte dit proces in 1842.

Hoogdruk: is de overkoepelende naam van een aantal grafische technieken. Hoogdruk kenmerkt zich doordat de drukinkt zich voor het afdrukken op de verhoogde gedeelten van de drukvorm bevindt. Voorbeelden zijn de stempel, houtgravure, houtsnede, linosnede en de kartondruk, boekdruk en flexografie.

 

Er is geen enkele voorkennis of tekenvaardigheid vereist. Nadien ga je naar huis met een hoop tips & tricks om met huis, tuin en keukenmateriaal aan het drukken te gaan. Uiteraard neem je je prachtexemplaar dat je tijdens deze workshop maakte ook mee naar huis en kan je zelf creatief omgaan met welke inhoud deze zal krijgen.

Minimum leeftijd: +12j

Workshop van 4u:  €65,-/pers

min 7 - max 15 deelnemers

  • Black Facebook Icon